PLANTEM-NOS…!!!


La plantada que aquesta setmana ha fet el conseller Mas-Colell, amb relació a les exigències de la Ministra d’Economia i Hisenda, quan exigia al govern català doblar fins al 20% la correció del dèficit, suposa un altre canvi important en les relacions entre l’estat espanyol i Catalunya. Un canvi que ja no passa desapercebut ni per a la premsa estrangera.

I aquest conflicte ha estat tant inesperat i contundent que caminem obertament cap al desenmascarament social i polìtic. S’ha acabat el bròquil…!!!

Ja no hi ha espai per al sofisme, ni per als discursos interpretatius. Haurem de ser clars, perquè els números no entenen de subjectivitats. Són elements objectius…

Tal com diu avui l’Esteve Vilanova al seu article a l’AVUI, “L’efecte Pujol”: “Tinc la sensació que Catalunya aquesta setmana a començat a dir als espanyols les coses clares: .

El dèficit fiscal insuportable a què estem sotmesos (+ de 20.000 milions), el transvasament del dèficit espanyol cap a nosaltres que pretén fer la ministra i l’exigència de reduir el nostre un 20% ens revela una inequívoca evidència: només tenim arguments per sostenir decididament l’efecte Pujol i la seva actitud. Com deia el president Tarradellas: en política es pot fer tot menys el ridícul, senyors del PSC-PSOE”.

El paper més galdós l’està fent el PSC, que aquí ens acusa de voler reduir el pressupost i a Madrid ens diu que multipliquem per dos l’ajust. Això és demencial i penós.

El PSC és en aquest moment un partit atemorit, desconcertat, que té la sensació que recularà molt, i això el fa actuar amb aquesta incoherència total i absoluta (Artur Mas dixit).

Des del primer moment hem dit al govern espanyol que la nostra contribució a l’estalvi global seria d’aquest 10%, que ja és molt, que no té precedents i que resulta que no ho fa ningú més… Algú a escoltat les propostes d’estalvi de les altres comunitats autònomes?. Ni tan sols el govern de l’Estat. Algú coneix les propostes de retallades concretes de l’estat espanyol? dels seus ministeris buits de competències o dels seus múltiples alts càrrecs?… Per la resta de l’estat sembla que tot és confiar en que “Dios proveerà”… ja passarà la tempesta i aclarirà algun dia… vés per on...

Ja vam deixar molt clar que en cap cas passarem a retallar més del que hem calculat. I encara més tenint en compte que són ells, i amb molta barra, que ens deuen diners a nosaltres, els 1.350 milions del fons de competitivitat compromès. No hi ha ni decència ni paraula.

Això ens va obrint els ulls cada cop més, i cada dia que passa, per veure que Catalunya no pot continuar fent el passarell, que la solidaritat amb la resta d’Espanya s’ha de revisar a fons i que no pot ser que els altres visquin amb l’esquena dreta i esperant que escampi la tempesta i que nosaltres estem fent esforços i retallades per sortir de la crisi, i a la resta vagin fent la viu-viu i a sobre encara se’ns vulguin pixar a sobre…

Per tant, ara més convençuts que mai, tots a votar el proper 10 d’abril per la Independència de Catalunya…!!!

I a més poseu senyeres als balcons…!!!

* * *

Quant a el sorro-contrapunt

Home, 78 anys, feliçment jubilat, avi, i blocaire convençut...
Aquesta entrada s'ha publicat en Blogs i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s