GALÍCIA – O Carballiño, la terra del "pulpo à feira"


Fa gairebé un mes, des de primers d’agost, que no havia escrit en aquest blog. Una mena de desinflament causat per l’impacte rebut per la mort prematura d’un bon amic i company de feina (aquí) amb qui havia compartit els darrers 23 anys de la meva vida laboral…

La paràlisi de l’estiu, la calor, la tristor i l’ensopiment han afegit la resta.

Afortunadament teníem lligat de fa temps de passar uns dies de vacances a Galícia d’on acabem de tornar.

Ha estat un parèntesi beneficiós per trencar aquesta inèrcia i que ens ha permès desconnectar i gaudir de la natura i de la bona taula.

Hem tornat a ser hostes en una de les “Residències do tempo libre” de la Xunta de Galícia, 

aquest cop a la província d’Ourense, concretament a la població de O Carballiño, a la zona del Ribeiro, un vi excel·lent. I també s’emporta la fama de ser un dels millors llocs de Galícia on preparen el Pulpo à feira.

I així ho hem pogut constatar.
 (pulperia a O Carballiño en plena preparació)

Galícia és el país del pulpo à feira, el plat estrella, i dels hórreos, 

del romànic de pedra granítica, dels monestirs, de les igrexias rurals, i dels cruceiros espléndids, 

 

de les vinyes del vi de Ribeiro, 

 i de les castanyes de merescuda fama, 

 

de l’aigua de la “Ribeira sacra” amb el famós Cañon del Sil, 

i dels antiquíssims Castros celtas…, i evidentment del famós Camí de Santiago, sempre omnipresent.

Tot això i molt més és Galícia, i en la nostra estada de 10 dies ho hem pogut comprovar i gaudir…

Aquest cop ens hem mogut només per les províncies d’Ourense i de Lugo, on hem vist la seva impressionant muralla romana,
hem anat per l’interior, amunt i avall, pujant i baixant els turons i les valls plenes de bosc, de vinyes i conreus, de pagesia molt rural, molt primitiva encara, de paisatge en definitiva…

Hem vist romànic, molt romànic, 

hem vist monestirs i claustres extraordinaris, 

hem vist molts hórreos,

i també catedrals imponents, 
Igrexias increïbles de llogarrets solitaris,
hem navegat pel Cañon del Sil
i hem fet alguna queimada també, recitant el seu tradicional “conxuro”…

i hem vist molts peregrins caminant pacientment pels camins i carreteres de Galícia camí de Santiago…

* * *
Tot això i molt més hem pogut veure i gaudir durant la nostre estada per terres galegues…
En posts posteriors aniré desgranant de forma més detallada algunes de les meravelles que hem pogut contemplar…, i ara us deixo amb una bonica cançó galega “Desterro” del grup Luar Na Lubre en el seu àlbum Saudade

http://www.divshare.com/flash/audio_embed?data=YTo2OntzOjU6ImFwaUlkIjtzOjE6IjQiO3M6NjoiZmlsZUlkIjtpOjEyNTMzOTk5O3M6NDoiY29kZSI7czoxMjoiMTI1MzM5OTktNjU2IjtzOjY6InVzZXJJZCI7aTo2MzEyMDtzOjEyOiJleHRlcm5hbENhbGwiO2k6MTtzOjQ6InRpbWUiO2k6MTI4NDMxNzQxNTt9&autoplay=default

Anuncis

Quant a el sorro-contrapunt

Home, 76 anys, feliçment jubilat, i blocaire convençut...
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a GALÍCIA – O Carballiño, la terra del "pulpo à feira"

  1. A d'altres llocs no està malament, però el "pulpo a feira" s'ha de menjar a Galícia, certament!Bon reportatge, si senyor.

  2. Clidice ha dit:

    realment cada dia me n'adono més que em fa falta anar a Galícia! Quins paratges! :)ànims!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s